2009 organitza el taller de joies amb michael zobel, patrocinat per l’IDI

joyería contemporanea

2009 organitza el taller de joies amb michael zobel, patrocinat per l’IDI

dBalears.Cat

 

La inspiració de Zobel, projectada als braçalets

Els alumnes de l’Escola de Disseny mostren les joies que han confeccionat sota la direcció del mestre Michael Zobel

 

Abandonar els diamants per utilitzar pedres ornamentals. Aquest és l’eix de treball de Michael Zobel (Tànger, Marroc, 1942), que els alumnes de l’Escola de Disseny han aprofitat ara per crear una mostra de joieria. A l’exposició inaugurada ahir, que estarà oberta fins al 12 de febrer, s’hi poden veure deu braçalets i dos penjolls elaborats per Ana Sánchez, Maria Jennifer Barrera, Margalida Adrover, Antònia Barceló, Antoni Fuster, Pep Joan Tugores, Fiona Marí, Inès Martorell i Antoni Alcover.

Les peces deixen de banda l’estètica ostentosa i adopten una línia més sòbria i escultòrica. El color fosc, en plata forjada, n’és la base més destacable. Aquest és el resultat del taller de disseny de joieria conduït pel prestigiós Michael Zobel i gestionat pel l’IDI, impartit el mes de novembre.

Els qui contactaren amb l’artista foren els alumnes que es desplaçaren a Munic amb motiu de la fira internacional de disseny Innoventa. De fet, Zobel és un veterà joier nascut al Marroc però educat a Barcelona. La seva carrera va continuar amb estudis cursats a Alemanya, al que avui és l’escola tècnica de disseny de Pforzheim. També ha treballat a França, encara que es traslladà a Costanza l’any 1968.

 

http://dbalears.cat/actualitat/ara/la-inspiracio-de-zobel-projectada-als-bra-alets.html