damià mulet o la inspiració damunt pedra

damià mulet o la inspiració damunt pedra

L’art de la joieria existeix des que existeix l’home; des dels seus començaments, l’elaboració de joies es va constituir com un esglaó important en la història.

Els artesans joiers varen ser considerats homes amb una forta inspiració, creativitat i sensibilitat i això és el que hem descobert avui amb Damià Mulet. Un home apassionat de l’art de la joieria, de la creació i del disseny, d’una qualitat fora del que és comú.

En Damià fa art amb les seves mans, i regala plaer i felicitat a tots els que aprecien aquesta mestria, i a més la utilitzen. Ha madurat la seva creació i les peculiaritats artístiques que el caracteritzen en un context del desenvolupament de les més antigues tradicions del nostre poble, pensant també, amb els seus simbolismes i totes les possibles il·lustracions de distintes èpoques.

Cerca amb el disseny, convertir la peça amb un ornament, i la pedra del nostre poble n’és l’element principal, com també un dels principals símbols d’identitat de la nostra terra.

Escrivia el poeta mallorquí Tomàs Aguiló:

Som de bona qualitat

Bé es coneix que res me manca

Tenc es gra menut i fi

Jo som llisa i forta i blanca:

Som pedra de Santanyí.

Ara aquesta pedra es fon amb les realitats esculturals de l’artista, que confecciona una col·lecció amb diversos elements que es mimetitzen l’un amb l’altre. L’exposició que presentam, és una de les que tenen aquest conjunt atractiu, que conté aquest codi preciós, que ens permet observar i gaudir de la creació d’aquest artista que no ens deixarà mai indiferents.

Cristòfol Vidal Vidal

Octubre 2010